O zaletach ryb nie trzeba duzo pisac. bo kazdy wie, ze sa bardzo zdrowe i smaczne. Najczesciej sa smazone w panierce na patelni. ale ilez to mozna jesc to samo? moja propozycja na rybke jest bardzo smaczna, lekka i co najwazniejsze- nie trzeba smazyc :)
co potrzeba : 4-6 filetow z ryby (ja mialam mintaja ) 1 opakowanie mrozonych warzyw ( marchewka, brokuly,kalafior) 1 mala czerwona cebula 2 zabki czosnku sol,pieprz 1 szklanka startego zoltego sera 1 opakowanie smietany ( moja miala 7% )
warzywa podsmazyc na oliwie , posolic , popieprzyc .dodac zmiazdzony czosnek poddusic okolo 5 minut. W foremce , lub naczyniu zaroodpornym ulozyc rozrozone ryby.posolic popieprzyc , posypac polowa zoltego sera. na to wylozyc podsmazone warzywa i posypac resztka sera. na koniec wylac na calosc smietane . przykryc folia aluminiowa.taka rybke pieczemy ok. pol godzinki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Chyba jeszcze nie robilam ryby zapiekanej z serem...fajny pomysl:)
OdpowiedzUsuńto tez byl moj pierwszy raz. ale jaka smaczna wyszla! mmmm..... :)
OdpowiedzUsuń